Αθηνόραμα Club

5 παθιασμένοι μονόλογοι με 50% στο Αθηνόραμα Club

28/05/2015

Είδος από μόνο του, μας καθηλώνει όσο κι ένα υπερθέαμα, ο μονόλογος σημαίνει συνήθως αξέχαστες σόλο-ερμηνείες. Πέντε τέτοιες παραστάσεις μπορούν να παρακολουθήσουν αυτήν την εβδομάδα οι κάτοχοι της κάρτας αθηνόραμα Club με προνομιακή είσοδο.

Δύο ηθοποιοί-βουλευτές, η Άννα Βαγενά και ο Νίκος Ορφανός, μονολογούν στο θέατρο Μεταξουργείο ερμηνεύοντας και οι δύο έργα του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα Βασίλη Κατσικονούρη. Η μεν πρώτη το «Το μπουφάν της Χάρλει ή πάλι καλά», έναν κωμικοτραγικό μονόλογο μιας μητέρας μπροστά σε έναν εύζωνα στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ ο δεύτερος τον «Μάκη», όπου, μεταμορφωμένος σε παππού συνομιλεί με ένα χρυσόψαρο για τη ζωή, την ιδεολογία, το παρελθόν και το μέλλον, πιστεύοντας πως αυτό είναι το …alter ego του!

Μια νέα και πανίσχυρη ηθοποιός-χορεύτρια, η Ρόζα Προδρόμου, τα δίνει όλα στο σόλο της «Pulsar» στο Bios, μια παραληρηματική περφόρμανς για την παράκρουση του να ζεις σε έναν κόσμο όπου τα πάντα –ευτυχία, δυστυχία, προσμονή, απογοήτευση- περιστρέφονται με την ταχύτητα των άστρων πάλσαρ. Η έμπειρη Ιωάννα Μακρή, με συνοδό τον χορευτή Γρηγόρη Γαϊτανάρο, δίνει το δικό της ρεσιτάλ ως μια γυναίκα «Καιόμενη» από έναν έρωτα που πέθανε στο θέατρο Σημείο, θυμίζοντάς μας πόσο φλογερός συγγραφέας είναι –παρά την καταγωγή του από την παγωμένη Νορβηγία- ο Γιον Φόσσε^ σημειώστε πως την παράσταση σκηνοθετεί ο νέος διευθυντής του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, Νίκος Διαμαντής.

Τέλος, ο Δημήτρης Βερύκιος, μας θυμίζει πόσο σπουδαίος είναι ο Ντοστογιέφσκι, ανεβάζοντας το «Όνειρο ενός γελοίου» στο θέατρο Βαφείο, στη μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου, τη σκηνοθεσία του Τάκη Χρυσικάκου και συνοδευόμενος από τη σοπράνο Ευτυχία Δημητρακοπούλου, η οποία παίζει φλάουτο κι ερμηνεύει αποσπάσματα από δημοφιλείς άριες.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις με το ειδικό σύμβολο που συμμετέχουν αυτήν την εβδομάδα στο «αθηνόραμα Club» εδώ