θέμα

3 ερωτικά έργα με το αθηνόραμα Club

Από - 04/02/2016

«Λούλου» για την αρχέγονη σεξουαλικότητα; «Playground…ανοιχτές πληγές» για εκείνες τις παθιασμένες σχέσεις ζωής; «Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα» για την αδύνατη αγάπη; …Σαν προθέρμανση για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το αθηνόραμα Club σας προτείνει να δείτε με 50% έκπτωση τρεις παραστάσεις που «καίγονται» από έρωτα.

«Λούλου»

 «Η σάρκα έχει το δικό της πνεύμα» πίστευε ο Φρανκ Βέντεκιντ (1864-1918) και στην περίφημη «Λούλου» του συνέθεσε ένα σκοτεινό παραμύθι, ένα παράξενο μείγμα κωμωδίας και τραγωδίας με απροσδόκητα γκροτέσκα στοιχεία-δάνεια από τον κόσμο του τσίρκο που τόσο αγάπησε. Με γλώσσα αιχμηρή και προκλητική, ο σπουδαίος Γερμανός δημιουργός δημιούργησε μια φοβερή ηρωίδα-προσωποποίηση της αρχέγονης σεξουαλικότητας και του σκοτεινού αδηφάγου ερωτικού ενστίκτου και η Ευτυχία Γιακουμή την ερμηνεύει στο ανέβασμα αυτής της εμβληματικής «τραγωδίας τεράτων» από την Λίλλυ Μελεμέ (Αγγέλων Βήμα).

«Playground…ανοιχτές πληγές»

 Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί το έργο του πολυβραβευμένου Αμερικανού συγγραφέα Ρατζίβ Τζόζεφ για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η υπόθεση της σύγχρονης αυτής μαύρης κωμωδίας που συγκινεί βαθιά αφορά μια σχέση ζωής –εκείνη της Κάιλιν (Αγοραστή Αρβανίτη )και του Νταγκ (Χρήστος Σπανός). Συναντιούνται πρώτη φορά σε ηλικία οκτώ ετών στο αναρρωτήριο του δημοτικού σχολείου και για τριάντα χρόνια ζουν μια μοναδική ερωτική ιστορία, ευαίσθητη και συνάμα σκληρή. Κάνουν τα πάντα για να αυτοκαταστραφούν και να απομακρυνθούν, μόνο και μόνο για να βρεθούν ξανά ο ένας πλάι στον άλλον (θέατρο «Ιλίσια Βολανάκης»).

«Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα»

Με την Τάνια Τσανακλίδου προεξάρχουσα ενός νεανικού θιάσου (Λένα Δροσάκη, Γιάννης Παπαδόπουλος, Νικόλας Αγγελής), η ομάδα bijoux de kant παρουσιάζει το νέο έργο του Άκη Δήμου«Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα», εμπνευσμένο από την εμβληματική νουβέλα του Ιωάννη Κονδυλάκη «Πρώτη Αγάπη» (1919). Η παράσταση παρακολουθεί βήμα-βήμα τη μεταμόρφωση ενός θαύματος σε εφιάλτη, το πάθος να τρέχει ξέφρενο μέχρι το χείλος της απόγνωσης και τον έρωτα να πέφτει σ’ έναν βαθύ γκρεμό για να βυθιστεί εκεί όπου κανένα πειρατικό δεν θα τον ψάξει. Το ίδιο το έργο, εξάλλου, φαντάζει σαν μια συμφωνία για τέσσερα πρόσωπα ενορχηστρωμένη από το φάντασμα της αδύνατης Αγάπης. Κι όπως υπογραμμίζει ο σκηνοθέτης της ομάδας Γιάννης Σκουρλάτης «σκηνοθετώ απόκρημνα τοπία και επιθυμίες, ένα βήμα πρίν τον γκρεμό. Γνώριμοι τόποι για την bijoux de kant που συχνάζει σε βυθούς και γυμνά βράχια» (Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» -Φρυνίχου)

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις με το ειδικό σύμβολο που συμμετέχουν αυτήν την εβδομάδα στο «αθηνόραμα Club» εδώ.