αθηνόραμα Club

«Η δύναμη του σκότους» με 50% στο Αθηνόραμα Club

09/02/2017

Είσαι μέλος του Αθηνόραμα Club; Πάρε την παρέα σου και δες με έκπτωση 50% τη μεγάλη πρεμιέρα των ημερών: μια άγνωστη «αγροτική τραγωδία» του Λέοντος Τολστόι από την ομάδα Νάμα με τους Πέγκυ Τρικαλιώτη, Γιώργο Παπαγεωργίου και Αγορίτσα Οικονόμου επικεφαλής ενός δεκαμελούς θιάσου.

Είναι ένα από τα –μόλις- έξι θεατρικά έργα που έγραψε ο Λέων Τολστόι. Πηγή έμπνευσης ήταν ένα ανατριχιαστικό έγκλημα του 1880. Γράφτηκε το 1886 και προκάλεσε σκάνδαλο λόγω του εξαιρετικά αληθοφανούς τρόπου με τον οποίο παρουσίαζε τις άθλιες συνθήκες ζωής των κατώτερων στρωμάτων στη Ρωσία. Γραμμένο, λοιπόν, μετά την «Άννα Καρένινα» και το «Πόλεμος και Ειρήνη» και πριν την «Ανάσταση», το απαγορευμένο την εποχή του πεντάπρακτο δράμα «Η Δύναμη του σκότους» χαρακτηρίστηκε ως «η πιο ρωμαλέα αγροτική τραγωδία του νατουραλισμού». Μετά το «Λεωφορείο ο Πόθος του Τένεσι Ουίλιαμς, αυτό το έργο είναι η δεύτερη νέα παραγωγή της ομάδας Νάμα, δηλαδή της Ελένης Σκότη και του Γιώργου Χατζηνικολάου.

Σε αυτό το ελάχιστα γνωστό αριστούργημα, ο Τολστόι στηλιτεύει τα ήθη της αριστοκρατίας και το ρόλο των ηγετικών μορφών, εδώ καταρρίπτει το στερεότυπο του «αγνού» και «καλού» χωρικού. Ο Τολστόι εμπνεύστηκε την υπόθεση από ένα αληθινό έγκλημα. Ένας μουζίκος ομολόγησε δημόσια, στο γάμο της πρόγονής του, πως είχε κάνει παιδί μαζί της, το σκότωσε αμέσως μετά και ύστερα προσπάθησε να σκοτώσει και το δικό του παιδί…

Η Πέγκυ Τρικαλιώτη ηγείται του δεκαμελούς θιάσου που απαρτίζεται από τους Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργο Παπαγεωργίου, Αθανασία Κουρκάκη, Χρήστο Σαπουντζή, Θανάση Χαλκιά, Μιχαήλ Γιαννικάκη, Μαρία Προιστάκη, Βαλέρια Δημητριάδου και Αθηνά Αλεξοπούλου.

Βρες όλες τις παραστάσεις που μπορείς να δεις με έκπτωση 50% με το αθηνόραμα Club εδώ.