Απολαύστε τον Nigel Kennedy στο Ηρώδειο με 2for1 από το αθηνόραμα Club!

04/07/2018

O Bach συναντά τον Gershwin, δια χειρός του πλέον ανατρεπτικού βιολονίστα της εποχής μας!

Ο χαρισματικός βιολονίστας Nigel Kennedy, το «τρομερό παιδί» της κλασικής μουσικής, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σε μια μοναδική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την Τρίτη 17 Ιουλίου, θα ερμηνεύσει με τον προσωπικό, αντισυμβατικό του τρόπο έργα του J. S. Bach, αλλά και σπουδαίες τζαζ συνθέσεις του George Gershwin.

Ένας από τους κορυφαίους κλασικούς βιολονίστες της γενιάς του - ανακάλυψη του μεγάλου Yehudi Menuhin - και ο βιολονίστας με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής (η ερμηνεία του στις Τέσσερις εποχές του Vivaldi ξεπέρασε τα 3.000.000 αντίτυπα), ο Kennedy παραμένει εδώ και τριάντα χρόνια μια εκρηκτική προσωπικότητα που δεν σταματά να πειραματίζεται, μπολιάζοντας την κλασική μουσική με την τζαζ, τη ροκ και τους παραδοσιακούς ήχους, συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες όπως ο Paul McCartney, ο Robert Plant, οι Who και η Kate Bush, παίζοντας στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου με τις σημαντικότερες ορχήστρες.

Η νέα του πρόταση με τίτλο "Bach meets Kennedy meets Gershwin" αποτυπώνει ακριβώς αυτόν τον διττό χαρακτήρα της ανατρεπτικής καλλιτεχνικής του προσέγγισης, ανοίγοντας έναν διάλογο ανάμεσα στο έργο του Bach (με τα έργα για βιολί του οποίου έχει ασχοληθεί επανειλημμένα στο παρελθόν, χαρίζοντας ανεπανάληπτες ερμηνείες) και στις τζαζ συνθέσεις ενός σύγχρονου κλασικού, του Gershwin, αφήνοντας πάντοτε χώρο για αυτοσχεδιασμό, ώστε να αναδυθεί το πάθος, η γοητεία και η βαθιά τεχνική που διαπνέουν και τους δύο συνθέτες. Τον Kennedy συνοδεύουν επί σκηνής διακεκριμένοι δεξιοτέχνες, όπως ο Γερμανός Rob Bussalb (κιθάρα) και οι Πολωνοί Tomasz Kupiec (κοντραμπάσο) και Beata Urbanek (τσέλο).

Ο σουπερστάρ του βιολιού λοιπόν, αναμένεται να προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό - όπως άλλωστε το συνηθίζει στις ζωντανές εμφανίσεις του - μια εκρηκτική καλοκαιρινή βραδιά κάτω από την Ακρόπολη την Τρίτη 17 Ιουλίου, γιορτάζοντας μια μεγάλη συνάντηση ανάμεσα στον Bach και τον Gershwin, ανάμεσα στην παράδοση και το μέλλον.


Το αθηνόραμα Club δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του να απολαύσουν την παράσταση "Bach meets Kennedy meets Gershwin", αγοράζοντας 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός αποκλειστικά  για ηλεκτρονικές αγορές  είτε μέσα από το viva.gr είτε μέσα από το επίσημο site του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Η προσφορά ισχύει για 10 αγορές στη Ζώνη Α (20 θέσεις στο σύνολο), 10 αγορές στη Ζώνη Β (20 θέσεις στο σύνολο), 10 αγορές στη Ζώνη Γ (20 θέσεις στο σύνολο) και αγορές μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων στο Άνω Διάζωμα.