Δείτε ποιοί κερδίζουν 10 διπλές προσκλήσεις για την έκθεση «Κώστας Βαρώτσος»

05/09/2018

Με την είσοδο μας στον πρώτο μήνα του φθινοπώρου σας βρίσκουμε την κατάλληλη στιγμή να ανακαλύψετε εκ νέου την πολιτιστική ταυτότητα της πρωτεύουσας.

Το «Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη» ήδη από την Πέμπτη 21/06, φιλοξενεί την έκθεση «Κώστας Βαρώτσος 2008-2018», με μνημειακά έργα της πρόσφατης δουλειάς του, που μαρτυρούν τη συνεχή πάλη του δημιουργού με την ευθραυστότητα του γυαλιού, τη στιλπνότητα του σιδήρου και φυσικά τη διαφάνεια και το φως.

«Ο άνεμος και το κύμα, η παρουσία και η απουσία, η ύλη και ο χώρος ορίζουν τη νέα δουλειά του Κώστα Βαρώτσου.» αναφέρει ο επιμελητής της έκθεσης, Τάκης Μαυρωτάς, στον κατάλογο της έκθεσης. «Πρόκειται για μια πλαστική ιστορία, η οποία μέσα στη ροή του χρόνου αντανακλά την άρρηκτη συνοχή του οραματικού του κόσμου. Η γλυπτική για τον ίδιο, από τις αρχές περίπου της δεκαετίας του 1970 έως και σήμερα, εκφράζει μια ριζοσπαστική αναθεώρηση, την αέναη αναζήτηση του διαφορετικού. Στόχος του ήταν και παραμένει, να προσφέρει στον θεατή μια αισθητική πρόκληση, και μια εικαστική απόλαυση.

Το γλυπτικό του ιδίωμα δίνει έμφαση στον άμεσα ορατό χώρο, τη φόρμα και το περιεχόμενο, τη διερεύνηση μιας αισθητικής εμπειρίας…Ο Βαρώτσος με το έργο του δίνει τρισδιάστατη μορφή στο ουσιώδες, σε έναν ποιητικό γλυπτικό κόσμο. Με ονειρική διάθεση βάζει φαντασία στην ύλη που αγαπάει και με αυτή δουλεύει περίπου σαράντα χρόνια για να κατακτήσει μια άλλη λάμψη του γυαλιού. Η απλότητα, η λιτότητα και το καίριο κυριαρχούν στη δουλειά του, προσεγγίζοντας χωρίς περιγραφική διάθεση και με απεριόριστη δύναμη ελευθερίας τη γη, τον ουρανό και τη θάλασσα.»

Το αθηνόραμα Club δίνει τη δυνατότητα σε 10 κατόχους της κάρτας να κερδίσουν από μια διπλή πρόσκληση για την έκθεση «Κώστας Βαρώτσος 2008-2018». Δηλώστε μέρος στο διαγωνισμό συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα μέχρι και την Τετάρτη 12/09. Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω email ή τηλεφωνικά. Οι προσκλήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι και την Κυριακή 21/10.

Η κλήρωση ολοκληρώθηκε. Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω email ή τηλεφωνικά.

Οι νικητές είναι οι παρακάτω:


Αθανάσιος Κοτταράς
Πωλίνα Βαινόρες
Μαριλένα Κατσαρού
Μαίρη Λεοντσίνη
Κωνσταντίνα Τάγαρη
Ευάγγελος Φώτης
Σπυριδούλα Βαρδίκου
Σωτήρης Σαμαρτζής
Μάρθα Γκλούμπου
Αλεξάνδρα Μποκογιάννη