αθηνόραμα Club

Δείτε την «Προσβολή» με το αθηνόραμα Club!

12/04/2018

Δείτε την υποψήφια για Όσκαρ στην κατηγορία των ξενόγλωσσων ταινία από το Λίβανο με έκπτωση από το αθηνόραμα Club.

Η «Προσβολή» αποτέλεσε τη φετινή έκπληξη των οσκαρικών υποψηφιοτήτων στην ξενόγλωσση κατηγορία, καθώς η είσοδός της στην πεντάδα, η οποία ήταν και η πρώτη στην ιστορία για λιβανέζικη ταινία, άφησε έξω μεγάλα και βραβευμένα φαβορί. Η υπόθεσή της αφορά τη λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε έναν Λιβανέζο φανατικό χριστιανό κι έναν Παλαιστίνιο πρόσφυγα η οποία κλιμακώνεται, με την υπόθεση να φτάνει στο δικαστήριο και να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις φέρνοντας τη χώρα σε οριακό σημείο.

Επιδέξιος σεναριογράφος και σκηνοθετικός αφηγητής, ο Ντουεϊρί περιγράφει στην ψυχολογική λεπτομέρειά τους τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες (βραβείο ερμηνείας για τον «Παλαιστίνιο» Κάμελ Ελ Μπάσα στο Φεστιβάλ Βενετίας) και κλιμακώνει έντεχνα τη μεταξύ τους αντιπαράθεση. Προσθέτει έναν αριστουργηματικά «γκρίζο» ως προς τα κίνητρα και τις πρακτικές των βασικών χαρακτήρων, εμφυτεύει παράπλευρα στη βασική διαμάχη ηθικά διλήμματα, και κορυφώνει την ένταση εισάγοντας σοκαριστικά ιστορικά ντοκουμέντα που ανάγουν το προσωπικό σε κοινωνικό και το ψυχολογικό σε πολιτικό.

Δείτε την «Προσβολή» στους επιλεγμένους κινηματογράφους του αθηνόραμα Club πληρώνοντας από Δευτέρα έως Πέμπτη και σε αρκετές αίθουσες και Παρασκευή μόνο €5 ή ένα εισιτήριο για δύο άτομα (2 for 1)! Ενημερωθείτε και για όλες τις ταινίες που μπορείτε να δείτε αυτή την εβδομάδα με την κάρτα αθηνόραμα Club εδώ.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ: