αθηνόραμα Club

Δείτε το «Βικτώρια και Αμπντούλ» με το αθηνόραμα Club!

19/09/2017

Στα τελευταία χρόνια της ζωής της η βασίλισσα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, προς έκπληξη πολλών, ανέπτυξε μια αναπάντεχη φιλία με τον Ινδό Αμπντούλ, μέλος του υπηρετικού της προσωπικού. Ο νεαρός Ινδός έκανε τη βασίλισσα Βικτόρια να δει τον κόσμο με άλλη οπτική και η βαθιά τους φιλία αναστάτωσε ακόμα περισσότερο τον συντηρητικό κύκλο της βασίλισσας, όταν η ίδια έχρισε τον Αμπντούλ έμπιστο δάσκαλο και πνευματικό σύμβουλό της.

Γυρίζοντας 20 χρόνια πίσω και στον ρόλο που της χάρισε την πρώτη οσκαρική υποψηφιότητά της (ακολούθησαν άλλες έξι, ανάμεσά τους και μια νικηφόρα για τον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ»), η ντέιμ Τζούντι Ντεντς ενσαρκώνει ξανά τη βασίλισσα Βικτόρια, η οποία μάλιστα εμπλέκεται εκ νέου σε σκάνδαλο. Στη «Μεγαλειοτάτη κυρία Μπράουν» ήταν αυτό που αφορούσε την «άκομψη» σχέση της με τον υπηρέτη Τζον Μπράουν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1860, ενώ τώρα μεταφερόμαστε στο 1887, όταν εκείνη –στα 70 της πλέον– ζει μια μοναχική ρουτίνα, γεμάτη βαρετές τελετές κι εθιμοτυπικές συναντήσεις.

Τότε θα γνωρίσει τον εξωστρεφή και καλοσυνάτο Ινδό υπηρέτη Αμπντούλ, θα εντυπωσιαστεί από την παρουσία του και θα τον κρατήσει κοντά της ως προσωπικό βοηθό, γεγονός που θα δώσει καινούργιο νόημα στη ζωή της. Όλο το υπόλοιπο παλάτι όμως, ακόμη και ο διάδοχος του θρόνου γιος της με τον Βρετανό πρωθυπουργό –«καινούργιο Τζον Μπράουν βρήκαμε», ακούγεται κάποια στιγμή–, θα κάνουν τα πάντα για να διαλύσουν αυτήν την «απρεπή», ενάντια σε κάθε πρωτόκολλο φιλική σχέση.

Δείτε το «Βικτώρια και Αμπντούλ» στους επιλεγμένους κινηματογράφους του αθηνόραμα Club πληρώνοντας από Δευτέρα έως Πέμπτη και σε αρκετές αίθουσες και Παρασκευή μόνο €5 ή ένα εισιτήριο για δύο άτομα (2 for 1)! Ενημερωθείτε και για όλες τις ταινίες που μπορείτε να δείτε αυτή την εβδομάδα με την κάρτα αθηνόραμα Club εδώ.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας: