αθηνόραμα Club

Φεστιβάλ Επιδαύρου με το αθηνόραμα Club

27/07/2017

Το πιο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός της χώρας γίνεται πιο προσιτό από ποτέ. Γιατί τα μέλη του αθηνόραμα Club δίνουν το «παρών» σε τρεις μεγάλες παραγωγές του Φεστιβάλ Επιδαύρου με έκπτωση 50%! Συγκεκριμένα, στις εξής:


Στη Μικρή Επίδαυρο, για τον «Κύκλωπα» του Ευριπίδη στη σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη (21 & 22 Ιουλίου) Στο νησί των Κυκλώπων μας μεταφέρει το μοναδικό σωζώμενο σατυρικό δράμα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας που ανεβαίνει με την Στεφανία Γουλιώτη ως μονόφθαλμο τέρας, την Άννα Καλαϊτζίδου ως Οδυσσέα και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη ως αρχι-σάτυρο Σιληνό. Κάτι πολύ ιδιαίτερο ετοιμάζει στη Μικρή Επίδαυρο ο σκηνοθέτης Παντελής Δεντάκης, το ίδιο διήμερο που στη «Μεγάλη» Επίδαυρο παίζεται η «Ειρήνη».


Στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, για την «Μήδεια» του Ευριπίδη στη σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη (4 & 5 Αυγούστου) Η Μαρία Ναυπλιώτου και ο Χάρης Φραγκούλης δημιουργούν ένα από τα πιο γοητευτικά ερμηνευτικά ζευγάρια αυτού του καλoκαιριου, με την Μαριάννα Κάλμπαρη, καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης, να κάνει την πρώτη της σκηνοθεσία στην Επίδαυρο. Η βαρβαρότητα του έρωτα τίθεται στο στόχαστρο και γι’ αυτό, ως ένθετα στα στάσιμα του έργου, παρεμβάλλονται κείμενα και ποιήματα της αρχαιοελληνικής γραμματείας, όπως τα «Ειδύλλια» του Θεόκριτου, τα «Ονειροκριτικά» του Αρτεμίδωρου, ο «Ερωτικός» του Πλούταρχου, το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα κ.λπ. Η παράσταση ανεβαίνει σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.


Στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, για τους «Πέρσες» του Αισχύλου στη σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη (11 & 12 Αυγούστου) Τι κι αν ο ταλαντούχος σκηνοθέτης, μουσικός και ηθοποιός Άρης Μπινιάρης μάς έχει συνηθίσει σε ιδιοσυγκρασιακά projects μικρής κλίμακας, όπως τα ροκ ορατόρια «Το θείο τραγί» και «1821»; Φέτος κάνει την έκπληξη και παίρνει το επιδαύριο βάπτισμα ως σκηνοθέτης της μεγάλης παραγωγής του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, των «Περσών» του Αισχύλου, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ρόλο της Άτοσσας. Αναμένουμε μια παράσταση σύνθεσης ποιητικού λόγου, μουσικής και θεατρικής δράσης που φέρνει μαζί στη σκηνή Ελλαδίτες και Κύπριους ηθοποιούς: Χάρης Χαραλάμπους, Νίκος Ψαρράς, Αντώνης Μυριαγκός κ.ά.


Πληροφορίες: Για τα μέλη του αθηνόραμα Club ισχύει είσοδος με δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός (2for1 ) με την επίδειξη της κάρτας αθηνόραμα Club. Απαιτείται η προαγορά των εισιτηρίων. Προπώληση γίνεται στα ταμεία του Φεστιβάλ από τα Κεντρικά εκδοτήρια εισιτηρίων Ε.Φ., Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου ), Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-16:00, Σάββατο 10:00-15:00.


Πληροφορίες στο 210 3272000, Δευτέρα-Κυριακή 9:00-21:00, www.greekfestival.gr. Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Συγκεκριμένα για 200 θέσεις στην Μεγάλη Επίδαυρο και 80 θέσεις στην Μικρή Επίδαυρο ανά παράσταση.