Διαγωνισμός

Κέρδισε τα βιβλία των διακοπών σου!

15/06/2017

Το αθηνόραμα Club και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας κάνουν δώρο τα βιβλία των διακοπών σας.

5 μέλη του αθηνόραμα Club θα κερδίσουν από 2 μυθιστορήματα των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για να τους συνοδεύσουν στις καλοκαιρινές τους διακοπές. Εάν θέλεις να είσαι ένας από τους 5 τυχερούς μπες τώρα στη σελίδα μας στο facebook, πες μας ποιά 2 βιβλία θα ήθελες να κερδίσεις, κάνε like και share στο post και θα μπεις αυτόματα στην κλήρωση.

Η κλήρωση θα γίνει την Πέμπτη, 22 Ιουνίου στις 12.00.

Ισχύει για όλα τα μέλη του αθηνόραμα Club που θα έχουν ενεργή κάρτα την ημέρα της κλήρωσης.

Τα βιβλία που θα κληρωθούν είναι τα εξής:

Τάλγκο

Βασίλης Αλεξάκης

Το Τάλγκο είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Βασίλη Αλεξάκη γραμμένο απευθείας στα ελληνικά. Η μητρική του γλώσσα του ανταπέδωσε τη φιλοφρόνηση: το βιβλίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία αμέσως μετά την πρώτη του έκδοση, το 1982, και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Γιώργο Τσεμπερόπουλο με τίτλο Ξαφνικός έρωτας και πρωταγωνιστές την Μπέτυ Λιβανού και τον Αντώνη Θεοδωρακόπουλο. Τον έρωτα αυτό διηγείται η Ελένη: δεν είναι ίσως περίεργο ότι επιστρέφοντας στη μητρική του γλώσσα ο Αλεξάκης δανείστηκε τη φωνή μιας γυναίκας.

Το Δείπνο

Herman Koch

Μια ζεστή καλοκαιρινή βραδιά στο Άμστερνταμ δύο παντρεμένα ζευγάρια βγαίνουν για φαγητό σε ένα μοδάτο εστιατόριο. Συζητάνε για διάφορα τετριμμένα ζητήματα, τη δουλειά, τις διακοπές, τις πρόσφατες ταινίες, αλλά όλες αυτές οι αερολογίες είναι μια απόπειρα για να συγκαλύψουν την ένταση που επικρατεί μεταξύ τους. Οι δεκαπεντάχρονοι γιοι τους έχουν διαπράξει μαζί ένα έγκλημα το οποίο έχει καταγραφεί από κάμερα. Οι εικόνες έχουν μεταδοθεί από την τηλεόραση, αλλά τα δυο αγόρια δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη. Ωστόσο η σύλληψή τους επίκειται. Καθώς το δείπνο φτάνει στη γαστριμαργική του κορύφωση, τα προσωπεία της πολιτισμένης συμπεριφοράς πέφτουν. Τα μαχαίρια βγαίνουν. Ως πού είναι διατεθειμένοι να φτάσουν για να προστατεύσουν τα παιδιά τους;


Στο ομώνυμο μυθιστόρημα βασίζεται η ταινία «Το δείπνο» (The Dinner) που κυκλοφόρησε πρόσφατα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες σε διανομή της Tanweer.

Ο Εραστής

Marguerite Duras

Στην αποικιακή Ινδοκίνα του Μεσοπολέμου, ένα λευκό δεκαπεντάχρονο κορίτσι συνάπτει σχέση με έναν πλούσιο, πολύ μεγαλύτερό της, Κινέζο. Η σχέση τους εναντιώνεται στους κοινωνικούς κανόνες και στις φυλετικές διακρίσεις και είναι, συνεπώς, καταδικασμένη σε αδιέξοδο, το οποίο δεν θα αργήσει να έρθει όταν η νεαρή επιστρέψει οριστικά στη Γαλλία. Το πολυδιαβασμένο (1.500.000 αντίτυπα), πολυβραβευμένο (μεταξύ άλλων τιμήθηκε με το Βραβείο Goncourt το 1984) και πολυμεταφρασμένο (σε 43 γλώσσες) αυτό βιβλίο περιέχει αυτοβιογραφικά στοιχεία και εντυπωσίασε το κοινό, όχι μόνο για το θέμα του, αλλά και για τη γραφή του, η οποία συνδυάζει μια γλώσσα σκληρή και κυνική, με εκρήξεις λυρισμού. Μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1992 από τον Ζαν-Ζακ Ανό.

Τελευταία Έξοδος

Federico Axat

Ο Τεντ Μακέι είναι έτοιμος να αυτοπυροβοληθεί, όταν κάποιος χτυπά το κουδούνι της πόρτας, επίμονα… Ο Τεντ είναι πλούσιος και έχει την τέλεια οικογένεια: μια σύζυγο και δύο αξιολάτρευτες κόρες. Κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα έπαιρνε την απόφαση να αυτοκτονήσει. Όταν αρχίζει να χτυπάει το κουδούνι της πόρτας, ασταμάτητα, αρχικά θέλει να το αγνοήσει και να τραβήξει τη σκανδάλη μια και καλή. Ωστόσο, τότε βλέπει ένα σημείωμα στα χαρτιά του, ένα σημείωμα με τα δικά του γράμματα, το οποίο αναγνωρίζει ως δικό του, μα δεν θυμάται να έχει γράψει: ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΔΙΕΞΟΔΟΣ


Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου είναι ήδη στα σκαριά, αφού τα δικαιώματα έχουν ήδη πουληθεί. Το σενάριο υπογράφει ο γνωστός σεναριογράφος Craig Rosenberg, ενώ συζητιέται έντονα το όνομα του Λεονάρντο ντι Κάπριο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Χιονάνθρωπος

Jo Nesbo

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΙΟΝΙ Ένα αγοράκι ξυπνά και αναζητά τη μητέρα του. Όμως στο σπίτι δεν είναι κανείς και στον κήπο τους ανακαλύπτει έναν χιονάνθρωπο με το αγαπημένο φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στον λαιμό του. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ. Καθώς ο Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνά τους, ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Όταν διαπιστώνουν την εξαφάνιση και άλλης μιας γυναίκας, οι χειρότερες υποψίες του Χάρι Χόλε επιβεβαιώνονται: για πρώτη φορά στην καριέρα του θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν σίριαλ κίλερ που παίζει στην έδρα του.


Η κινηματογραφική μεταφορά του Χιονάνθρωπου, της δημοφιλέστερης ίσως περιπέτειας με πρωταγωνιστή τον Χάρι Χόλε, έχει πλέον και επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας: 13 Οκτωβρίου 2017. Σε σκηνοθεσία του σουηδού Tomas Alfredson, με τον Martin Scorsese να συμμετέχει στην παραγωγή, και τον Michael Fassbender στον ρόλο του Χάρι Χόλε η ταινία φαίνεται πολλά υποσχόμενη και συνιστά την καλύτερη είδηση για τους εκατομμύρια φανς του απόλυτου σταρ της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας Jo Nesbo.