Δείτε ποιοι κερδίζουν αντίτυπα από το νέο βιβλίο της Άλκης Ζέη: Ένα παιδί από το πουθενά

12/11/2019

Νέος διαγωνισμός από το αθηνόραμα Club και τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Με λένε Ίκαρο Λαµπρίδη και μένω στο Παγκράτι στην οδό Δικαιάρχου µε την οικογένειά µου. Η οικογένειά µου είναι η θεία µου, η Ελένη-Ιοκάστη Καποδίστρια, το Αγόρι κι εγώ. Είμαι δέκα χρονών. Την ιστορία της οικογένειάς µου τη μαθαίνω κάθε Πέμπτη, όταν έρχονται οι φίλες της Ελένης-Ιοκάστης να παίξουν μπιρίµπα. Κάθονται στο καθιστικό γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι και παίζουν μιλώντας ασταμάτητα. Ακούω τη θεία µου να λέει στις φίλες της: «Από πού βρέθηκαν αυτά τα ξανθά μαλλιά; Κανείς στο σόι µας δεν είχε. Θαρρείς και αυτό το παιδί ήρθε από το πουθενά». Ώρες ώρες το πιστεύω κι εγώ πως ήρθα από το πουθενά.
Απόσπασμα από το βιβλίο.


Η Άλκη Ζέη γράφει µε τη φωνή ενός παιδιού και αφηγείται την περιπέτεια του να μεγαλώνεις σήμερα. Μπορεί η λύση που αναζητά ο μικρός της ήρωας να κρύβεται στα απλούστερα πράγματα; Μπορεί ο κόσμος να εξημερωθεί;

Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό του αθηνόραμα Club συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα και κερδίστε αντίτυπα από το νέο βιβλίο της Άλκης Ζέη, «Ένα παιδί από το πουθενά» από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Ο διαγωνισμός λήγει την Τετάρτη 20/11 (4 μ.μ.) και τα ονόματα θα ανακοινωθούν λίγο μετά το τέλος του στο athinoramaclub.gr.
*Οι νικητές που κατοικούν στην Αττική θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Οι νικητές που κατοικούν στην υπόλοιπη Ελλάδα θα το λάβουν ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης & τα έξοδα αποστολής αναλαμβάνουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ο διαγωνισμός έληξε. Οι νικητές έχουν ενημερωθεί με μέηλ.
Οι νικητές είναι:
Μαρία Κολιάκου
Ξένια Αποστολοπουλου