Δείτε ποιοι κερδίζουν προσκλήσεις για Εκπαιδευτικά Εργαστήρια στο "Μουσείο Κοτσανά"!

27/03/2019

Η άνοιξη επιτέλους έφτασε και το «Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά» την υποδέχεται γεμάτο ενέργεια και παιχνιδιάρικα συναισθήματα! Τα σαββατοκύριακα, και όχι μόνο, των μικρών μας φίλων θα πλημμυρίσουν από μαγικές εικόνες, χρώματα και φαντασία! Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό του αθηνόραμα Club και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια του Μουσείου.

«Τηλεπικοινωνίες και κρυπτογραφία», 31/3 στις 10:00 π.μ.

Πώς επικοινωνούσαν και έστελναν κωδικοποιημένα μηνύματα οι αρχαίοι Έλληνες; Σε έναν ειδικό διαδραστικό χάρτη τοποθετήστε σωστά τους πυρσούς του Αγαμέμνονα και ανακοινώστε την πτώση της Τροίας! Μάθετε και λειτουργήστε την «πυρσεία», τον πρώτο οπτικό τηλέγραφο της ιστορίας, αλλά και τον «υδραυλικό τηλέγραφο» του Αινεία, την πρώτη συσκευή τηλεπικοινωνίας στον κόσµο, και γίνετε οι πιο γρήγοροι «φρυκτωροί» της ιστορίας. Κατασκευάστε τα «τετράδια» και τα «µολύβια» των αρχαίων Ελλήνων και γράψτε, στείλτε και διαβάστε κρυπτογραφικά µηνύµατα µε τον κώδικα του Πολυβίου. Κατασκευάστε την «κρυπτεία σκυτάλη», στείλτε χρήσιµα μηνύματα για τους «φίλους» σας και ακατανόητα στους «εχθρούς» σας.

«Αρχαία ελληνικά παιχνίδια στρατηγικής», 31/3 στις 11:00 π.μ.

Από το ζατρίκιο µέχρι το παζλ, το τάνγκραµ, το «σκάκι», το «τάβλι» και την «τρίλιζα», ανακαλύψτε τα σηµαντικότερα ευφυή παιχνίδια στρατηγικής από τη Μινωική ως την Ύστερη Ελληνιστική Περίοδο. Μάθετε τους «πεσσούς» και την «κυβεία». Διαγωνιστείτε στην «τριάδα» και την «εννεάδα». Ανακαλύψτε τους κανόνες στην «τηλεία» και την «πόλι» ή εξασκηθείτε στο «(ο)στοµάχιον» του Αρχιµήδη µε τα 14 κοµµάτια.

«Υπολογιστικές µηχανές της Αρχαιότητας», 31/3 στις 16:00 μ.μ.

Από το «κοµπιουτεράκι» της Σαλαµίνας μέχρι τον «υπολογιστή» των Αντικυθήρων, ανακαλύψτε τον ελληνικό άβακα, περιστρέψτε το κοµβίο ενός µηχανισµού των Αντικυθήρων σε γιγάντια κλίµακα και ξεκλειδώστε µόνοι σας τα «µυστικά» του ή κατασκευάστε ένα λειτουργικό τµήµα του Μηχανισµού από µέταλλο και πλεξιγκλάς και πάρτε το δηµιούργηµά σας ως διακοσµητικό στο γραφείο σας. Πηγαίνετε στο παρόν, το παρελθόν ή το µέλλον και εντοπίστε τη θέση και τη φάση της σελήνης, τον µήνα στο σεληνιακό ηµερολόγιο,τις ηµεροµηνίες τέλεσης των αρχαίων αθλητικών αγώνων, κ.ά.

Το «Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά» συμμετέχει στο αθηνόραμα Club δίνοντας δύο (2) εισιτήρια στην τιμή του ενός (1) για τις επισκέψεις στις εκθέσεις του Μουσείου, καθώς και για τα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια.

Για να κερδίσετε μία (1) από τις δύο (2) διπλές προσκλήσεις για καθένα από τα παραπάνω εκπαιδευτικά εργαστήρια του «Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά» συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα μέχρι και την Παρασκευή 29/03 (12 μ.μ.), διαλέγοντας το εργαστήριο που σας ενδιαφέρει. Η κλήρωση του διαγωνισμού θα γίνει την Παρασκευή 29/03 (13.00 μ.μ.) και οι νικητές θα ενημερωθούν με μέηλ ή τηλεφωνικά.
*Προσοχή: για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας σας αθηνόραμα Club, καθώς και η ταυτότητά σας.

Η κλήρωση ολοκληρώθηκε. Οι νικητές έχουν ενημερωθεί με μέηλ.


Οι νικητές είναι:


«Τηλεπικοινωνίες και κρυπτογραφία»
Ελεάνα Υδραίου
ΖΗΣΗΣ ΣΚΟΥΦΑΣ


«Αρχαία ελληνικά παιχνίδια στρατηγικής»
ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ ΜΕΤΣΙΟΥ



«Υπολογιστικές µηχανές της Αρχαιότητας»
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ