Αθηνόραμα club

Στην αθηναϊκή «Αλεξάνδρεια» με το αθηνόραμα Club

08/10/2015

Αιγυπτιακές και μεσογειακές νοστιμιές σε ένα εστιατόριο που ακτινοβολεί την οικειότητα και την ευγένεια των ιδιοκτητών του.

Είναι πολύ ζεστή η σάλα της «Αλεξάνδρειας» με τα συρτάρια-προθήκες γεμάτα μπαχαρικά και βότανα. Όπως είναι ζεστη κι η πρώτη κουταλιά της αιγυπτιακής, γοητευτικά βοτανικής σούπας που τη λένε μολοχία, και που έχει αποκτήσει, με τα χρόνια, φανατικό fan club. Στον κατάλογο θα βρεις φατούς, και κόσαρι, που είναι ένα φακόρυζο με τηγανητό κρεμμύδι και σάλτσα ντομάτας, μαριναρισμένα φιλετάκια κοτόπουλου στη σχάρα με σος γιαουρτιού με τριμμένο αμύγδαλο, κόλιανδρο και κουρκουμά, που σερβίρεται με ρύζι με καβουρδισμένο φιδέ και μπαχαρικά ή κεμπάπ χάλα (αρνάκι στην κατσαρόλα, καπνιστό, που γλυκαίνει με ζουμί από κρεμμύδια).


Για το τέλος η Κλεοπάτρα θα σου προτείνει κουνάφα, που συνήθως το λέμε «κιουνεφέ», και ομ άλι (λέγοντάς σου ότι σημαίνει «η μαμά του Αλή»), κρέμα, δηλαδή, με ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα και κανέλα. Με την επίδειξη της κάρτας τους τα μέλη του αθηνόραμα Club έχουν έκπτωση 20% καθημερινά εκτός Σαββάτου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.