αθηνόραμα Club

Δείτε το «Ο Θάνατος του Στάλιν» με το αθηνόραμα Club!

08/03/2018

Δείτε τη ξεκαρδιστική πολιτική σάτιρα του Αρμάντο Ιανούτσι με έκπτωση από το αθηνόραμα Club.

Ο κωμικός σκηνοθέτης Αρμάντο Ιανούτσι, το δημιουργικό μυαλό πίσω από τη βραβευμένη σειρά «Veep», υπογράφει μια ξεκαρδιστική πολιτική κωμωδία εμπνευσμένη από το graphic novel του Φαμπιέν Νιρί, «Ο Θάνατος του Στάλιν», το οποίο βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά από τη μεταπολεμική Σοβιετική Ένωση. Τα μέλη του πολίτ μπιρό τα χάνουν όταν πληροφορούνται το θάνατο του ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν. Ποιος θα αντικαταστήσει τώρα τον «Πατερούλη»; Οι πανικόβλητες αντιδράσεις των κορυφαίων σοβιετικών παραγόντων, και του πρωτοκλασάτου καστ που τους ενσαρκώνει με προεξάρχοντα τον Στιβ Μπουσέμι και τον «monty python» Μάικλ Πέιλιν, τροφοδοτούν το αστείρευτα ευρηματικό σενάριο και το ακομπλεξάριστο μαύρο χιούμορ των απολαυστικών διαλόγων. Ο «αθεόφοβος» Ιανούτσι σκαρφίζεται πανέξυπνα γκαγκ που βάζουν σε συνεχείς μπελάδες τους ήρωες και παλιότερα σίγουρα θα έστελναν αρκετούς από αυτούς στα γκούλαγκ.

Βοηθούμενος από την επιθετική ειρωνεία και το υπερρεαλιστικό αφηγηματικό ύφος του κόμικς, ο Ιανούτσι αναβιώνει με υπερβολικό μα ξεκαρδιστικά δραματικό τρόπο τον «Μεγάλο Τρόμο» της σταλινικής περιόδου. Με σπιρτόζικο μαύρο χιούμορ, το οποίο ξεκινάει από τους καταιγιστικής ταχύτητας διαλόγους, προχωράει στους απολαυστικούς χαρακτήρες και κορυφώνεται σε μια ατελείωτη σειρά από κωμικοτραγικές δολοπλοκίες, μας σερβίρει ακόμη μία γλυκόπικρη αντιεξουσιαστική σάτιρα, η οποία φλερτάρει, χωρίς όμως τελικά να αγκαλιάζει, την εύκολη φάρσα.

Δείτε το «Ο Θάνατος του Στάλιν» στους επιλεγμένους κινηματογράφους του αθηνόραμα Club πληρώνοντας από Δευτέρα έως Πέμπτη και σε αρκετές αίθουσες και Παρασκευή μόνο €5 ή ένα εισιτήριο για δύο άτομα (2 for 1)! Ενημερωθείτε και για όλες τις ταινίες που μπορείτε να δείτε αυτή την εβδομάδα με την κάρτα αθηνόραμα Club εδώ.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ: