Δείτε ποιοί κερδίζουν προσκλήσεις για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

12/03/2019

Το αθηνόραμα Club γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας και σας καλεί να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις για τρεις διαφορετικές παραστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

«Drops and Points» by Pascal Schumacher feat. Maxime Delpierre στις 15/03

Ο δημιουργικός συνθέτης και βιμπραφωνίστας Πασκάλ Σουμάχερ έρχεται για τρίτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής με το ambient έργο του «Drops and Points», μια οπτικοακουστική δημιουργία σχεδόν ονειρική. Ο μουσικός αυτός από το Λουξεμβούργο ξεχωρίζει σε πολλά πεδία, από την τζαζ και την σύγχρονη κλασική ως την καθαρή μινιμαλιστική και την ατμοσφαιρική ηλεκτρονική. Έτσι και με αυτό το έργο του, που παρουσιάζεται στην Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» στις 15 Μαρτίου, παντρεύει την κλασική μουσική με μίνιμαλ ηλεκτρονικούς ήχους και δημιουργεί αιθέρια ηχοτοπία με το νέο του αυτό έργο. Εδώ συναντάμε μουσικές που σχηματίζουν εφέ εντάσεων και όγκων, σχετίζονται με την αφηγηματική δύναμη των εικόνων και δημιουργούν μια οπτικοακουστική χαρτογράφηση του χώρου δημιουργώντας κάτι που αιωρείται ανάμεσα σε όνειρο και πραγματικότητα. Η ατμοσφαιρική μουσική συνδυάζεται με ψηφιακή τεχνολογία αιχμής μέσα σε ένα μουσικό σκηνικό στο οποίο εμπλέκεται και ο Γάλλος αυτοσχεδιαστής / κιθαρίστας Μαξίμ Ντελπιέρ, ο sound και video designer Joachim Olaya και η παριζιάνικη καλλιτεχνική ομάδα Collectif Scale που έχει αναλάβει τη σκηνογραφία.

Wiener Concert-Verein / Μίλτος Λογιάδης, Christopher Park στις 16/03

Στον κύκλο «Μεγάλες Ορχήστρες-Μεγάλοι ερμηνευτές» θα συναντήσουμε στις 16 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό μουσικό σύνολο, το Wiener Concert-Verein, που ιδρύθηκε το 1987 από μέλη της φημισμένης Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης που διευθύνει ο φημισμένος Έλληνας μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μίλτος Λογιάδης. Η συναυλία αυτή έχει πλούσιο περιεχόμενο και αρχίζει με την δραματική 39η Συμφωνία του Χάυντν, γνωστή και ως «Θαλασσινή καταιγίδα», με ένα εκπληκτικό φινάλε και ολοκληρώνεται με την φημισμένη Συμφωνία αρ. 40 του Μότσαρτ, με το πασίγνωστο πρώτο της. Έτσι, η συναυλία «δένεται» με τους δύο αυτούς μεγάλους βιενέζους κλασικούς. Επίσης, ο σπουδαίος γερμανοκορεάτης πιανίστας Κρίστοφερ Παρκ είναι σολίστ στο δημοφιλέστατο ρομαντικό 2ο Κοντσέρτο του Σοπέν, αλλά και στο σχετικά άγνωστο αλλά φαντασμαγορικό και αστραφτερό έργο του Μπρίττεν για πιάνο, κουαρτέτο εγχόρδων και ορχήστρα εγχόρδων «Ο νεαρός Απόλλων».

Η Κλειώ ταξιδεύει στον μουσικό χωροχρόνο: Η Τζαζ στις 17/03

Στο «Μέγαρο των παιδιών», η Κλειώ κάνει το τελευταίο της μουσικό ταξίδι για φέτος το Κυριακάτικο μεσημέρι της 17ης Μαρτίου. Τώρα, αφήνει την κλασική Ευρώπη, περνάει τον Ατλαντικό Ωκεανό και φθάνει στην Αμερική στο τέλος του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα για να μας γνωρίσει μια καινούρια μουσική, την τζαζ. Στις φυτείες των σκλάβων όπου γνωρίζει τη μικρή Andaleeb (που σημαίνει «αηδόνι») και μαζί συζητούν για τη μουσική παράδοση που έφεραν οι Αφρικανοί σκλάβοι από τις πατρίδες τους, μια μείξη αφρικανικών και ευρωπαϊκών στοιχείων και για το νέο είδος μουσικής που βγαίνει μέσα από αυτό. Αργότερα η Κλειώ πάει στο Χάρλεμ της δεκαετίας του 1920 και στο φημισμένο Cotton Club όπου μεγαλουργούν ορχήστρες όπως αυτή του Ντιουκ Έλινγκτον, και μαθαίνει όλα τα όργανα που χρησιμοποιούν οι μουσικοί της Τζαζ. Η ιδέα, η επιμέλεια, τα κείμενα και η παρουσίαση είναι της : Σοφίας Τοπούζη ενώ το μουσικό μέρος επιμελείται ο πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής και οι συνεργάτες του.

Για να κερδίσετε μία (1) από τις δύο (2) διπλές προσκλήσεις για μία από τις ανωτέρω παραστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα μέχρι και την Παρασκευή 15/03 (12 μ.μ.), διαλέγοντας την παράσταση που σας ενδιαφέρει. Η κλήρωση του διαγωνισμού θα γίνει την Παρασκευή 15/03 (13.00 μ.μ.) και οι νικητές θα ενημερωθούν με μέηλ ή τηλεφωνικά.
*Προσοχή: για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας σας αθηνόραμα Club, καθώς και η ταυτότητά σας.

Η κλήρωση ολοκληρώθηκε. Οι νικητές έχουν ενημερωθεί με μέηλ ή τηλεφωνικά. Οι νικητές είναι:

«Drops and Points» by Pascal Schumacher feat. Maxime Delpierre στις 15/03
ΚΑΡΑΜΙΝΤΖΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Wiener Concert-Verein / Μίλτος Λογιάδης, Christopher Park στις 16/03
ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΑΡΟΥΔΆΚΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΡΑΠΤΗΣ

Η Κλειώ ταξιδεύει στον μουσικό χωροχρόνο: Η Τζαζ στις 17/03
ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΖΑΦΕΙΡΙΑ ΚΑΜΟΥΤΣΗ