Δείτε ποιοι κερδίζουν προσκλήσεις για τις παραστάσεις του «Τεχνοχώρος Εργοτάξιον»

10/01/2020

Δηλώστε συμμετοχή στον νέο διαγωνισμό του αθηνόραμα Club και διεκδικήστε διπλές προσκλήσεις παραστάσεων για παιδιά και ενήλικες στον «Τεχνοχώρο Εργοτάξιον».

«Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας Πρόζα ενώθηκαν με τους απόφοιτους της σχολής 92 Artschool και δημιούργησαν την θεατρική ομάδα Mariposa. Το τελευταίο θεατρικό έργο του Federico Garcia Lorca, Το σπίτι της Mπερνάρντα Άλμπα, μαζί με τη Γέρμα και το Ματωμένο Γάμο αποτελούν την τριλογία της ισπανικής υπαίθρου του συγγραφέα. Το έργο περιγράφει τα γεγονότα κατά την περίοδο πένθους σε ένα σπίτι στην Ανδαλουσία, όπου η 60χρονη Μπερνάρντα Άλμπα κατέχει τον απόλυτο έλεγχο πάνω στις κόρες της και επικεντρώνεται στα ζητήματα της καταπίεσης, του συμβιβασμού και του πάθους και την επιρροή των ανδρών στις γυναίκες. Η τυραννία της Μπερνάρντα απέναντι στις κόρες της προμηνύει τη φύση του φασιστικού καθεστώτος του Φράνκο στην Ισπανία, λίγο αφού τελειώσει το έργο του ο Λόρκα.

«Το Πορτοφόλι»

Στην ουρά ενός αεροδρομίου, στον κισσέ όπου όλοι περιμένουν τη σειρά τους για να το check in για Ελβετία, μία ξαφνική αναστάτωση θα κάνει τη γραμμή να μην μετακινείται… Μία κωμωδία ταχύτητας, συμπτώσεων και καταστάσεων έχει δημιουργηθεί με την ενσάρκωση όλων των ηρώων από 2 ηθοποιούς οι οποίοι μεταμορφώνονται σε κάποιο άλλο πρόσωπο της ουράς αλλάζοντας θέση, ρούχο και ρόλο σε αυτή.

«Ο Βουρκόλακας»

Το μοναδικό θεατρικό έργο του Αργύρη Εφταλιώτη, αποτελεί ένα κείμενο βαθιά εμπνευσμένο από τον πλούτο των δημοτικών τραγουδιών, το οποίο αποτυπώνεται σε μια σύγχρονη διασκευή που συνδιαλέγεται με τη λαϊκή παράδοση αλλά αγγίζει το σήμερα.
Τα όνειρα, οι προλήψεις και η λαϊκή σοφία εκτυλίσσονται μέσα από ένα μουσικό παραμύθι που ζωντανεύουν οι ηθοποιοί επί σκηνής σκιαγραφώντας την κοινωνική δομή, την πατριαρχική κοινωνία και το ρόλο της γυναίκας στον οικογενειακό ιστό. Μέσα από τον καταιγιστικό ρυθμό, το θεατρικό παιχνίδι και τις διαρκείς εναλλαγές συναισθημάτων, ο θεατής εμπλέκεται στην εξέλιξη των δράσεων ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται αισθήσεις και μνήμες από μια ιστορία που μοιάζει παλιά αλλά παραμένει μια βαθιά προσωπική ανάμνηση.

«Πιρούνια και Μαχαίρια...στα μαχαίρια»

Πώς δυο παιχνιδιάρικα αυγά θα αναγκαστούν να κάτσουνε στ’ αυγά τους; Άραγε πώς κατέληξε η μεγάλη δίκη των πιρουνιών και των μαχαιριών; Δύο ιστορίες έμμετρων, αστείων αφηγήσεων, με αυγά και αντικείμενα της καθημερινής ζωής που ζωντανεύουν, μιλούν, αργούν, τσακώνονται και γελούν, αλλά, κυρίως, όλο και κάτι σουρεαλιστικό επιθυμούν! Ένα θρεπτικό διαδραστικό παραμύθι για μικρούς θεατές! Για ηλικίες 3-8.

«Περιπέτειες στην Μπαλονούπολη»

Ο Φοίβος, ένα έξυπνο και ντροπαλό παιδί μέσω των ονείρων του ξυπνάει στην μυστική κρύπτη της Μπαλονούπολης. Μέσα από μυθικές μπαλονο-δοκιμασίες μεταμορφώνεται στον πιο τρανό μπαλονοποιό και με μοναδικό όπλο τα πολύχρωμα μπαλόνια του, δημιουργεί διαδραστικές ιστορίες και σώζει την Μπαλονούπολη Ένα θεαματικό Balloon show για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με φανταστικές μπαλονοκατασκευές, χορό, τραγούδι, γέλιο και πολλές εκπλήξεις! Για ηλικίες 3-9 ετών.

Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα μέχρι την Παρασκευή 17/01/2020 στις 14.00 επιλέγοντας την παράσταση που σας ενδιαφέρει και διεκδικήστε διπλές προσκλήσεις. Οι νικητές θα ανακοινωθούν λίγο μετά το τέλος του διαγωνισμού στο www.athinoramaclub.gr & θα ενημερωθούν με mail.

«Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», 17/01/2020, 21:15 | «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», 24/01/2020, 21:15 | «Το Πορτοφόλι», 22/01/2020, 21:15 | «Το Πορτοφόλι», 29/01/2020, 21:15 | «Ο Βουρκόλακας», 24/01/2020, 21:15 | «Πιρούνια και Μαχαίρια...στα μαχαίρια», 18/01/2020, 15:00 | «Περιπέτειες στην Μπαλονούπολη», 18/01/2020, 18:00

Η κλήρωση ολοκληρώθηκε και οι νικητές έχουν ενημερωθεί με email.


Οι νικητές είναι:


«Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», 17/01/2020, 21:15 


 ΗΛΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
 Κωνσταντίνα Κόντη
 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΣΙΑΦΑΚΑ
 ΠΕΝΝΥ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ
 ΠΡΟΥΤΖΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
 Σμαρώ Δαλάκογλου
 Γεώργιος Μπάκας
 ΣΕΙΜΕΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ


«Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», 24/01/2020, 21:15 


Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου
Κωνσταντίνος Σαΐτης
ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΛΛΙΓΑ
Μάγδα Κατσέλα
Καλομοιρης Γρηγορης
Σωτηρόπουλος Γρηγορης
Ευθυμίου Μαντω
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ


«Το Πορτοφόλι», 22/01/2020, 21:15 


ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑ
Ειρηνη Χριστοπούλου
ΔΡΟΣΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΩΡΓΟΣ
ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΒΛΑΙΔΟΥ
Παναγιώτης ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΑΙΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Αθηνά Κοραή


«Το Πορτοφόλι», 29/01/2020, 21:15 


ΑΜΑΛΊΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΕΧΑΓΙΑ
Λένα Βολιωνιτάκη
Γρηγόρης-Ορέστης Νταγιάντας
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΠΕΤΑΣ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΤΙΝΑ ΝΤΕΝΤΕ
Θαλής Δουκάκης


«Ο Βουρκόλακας», 24/01/2020, 21:15 


Γιώργος Μιχαλιάδης
Ευγενία Κλαυδιανού
ΕΒΕΛΥΝ ΣΔΟΥΚΟΥ
ΑΛΚΜΗΝΗ ΤΣΑΛΑΝΤΖΙΔΗ
Σοφία Παπαγρηγοριου


«Πιρούνια και Μαχαίρια...στα μαχαίρια», 18/01/2020, 15:00 


Μαρία Κορακιανίτη
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΟΥΡΙΚΗ
ΘΑΝΟΣ ΧΑΛΙΑΣ
Κατερίνα Μεραμβελιωτακη
Κορίννα Φαναρά
ΕΛΛΗ ΠΑΤΡΙΝΟΥ
Μπετείνη Ειρήνη
Μαρια κωβαιου
ΣΑΠΙΚΑΣ ΔΑΝΙΗΛ
Dimitrios Galanis


«Περιπέτειες στην Μπαλονούπολη», 18/01/2020, 18:00  


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΚΗΣ
ΚΟΥΡΙΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Καλλιρόη Πορφύρη
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΕΒΗ
Μπιθυμητρη Μαρία