Δείτε τους τυχερούς που κερδίζουν τα βιβλία των φετινών διακοπών με το αθηνόραμα club!

11/07/2018

Η σειρά pocket των Εκδόσεων Μεταίχμιο μας υπενθυμίζει και φέτος ότι είναι η πιο πρακτική επιλογή που θα συνοδέψει τις βαλίτσες μας, στο πλοίο και τις τσάντες μας, στην παραλία. Αγαπημένα βιβλία γνωστών συγγραφέων, ελληνικά αλλά και μεταφρασμένα, κλασικά έργα, συναρπαστικά αστυνομικά και συγκλονιστικές βιογραφίες επανακυκλοφορούν σε νέο, μικρό και εύκολα φορητό σχήμα και – ακόμα καλύτερα- σε πολύ χαμηλή τιμή.

Η αστυνομική λογοτεχνία, περιλαμβάνεται στις αγαπημένες επιλογές των καλοκαιρινών αναγνώσεων. Βιβλία που καταπίνονται απνευστί, μέχρι να ακουστεί το μήνυμα του πλοίου για την άφιξη στο λιμάνι του προορισμού. Γι αυτό άλλωστε χρειάζεσαι και περισσότερα από ένα μαζί σου!

Φυσικά, τα πιο hip αστυνομικά αυτή τη στιγμή δεν είναι άλλα από τα σκανδιναβικά. Με τη «Δίψα» του Jo Nesbo, ο πρώην επιθεωρητής και νυν καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία Χάρι Χόλε επιστρέφει για να ξαναέρθει αντιμέτωπος με το μοναδικό δολοφόνο που ποτέ δεν κατάφερε να συλλάβει. Θα είναι η νεκρή Ελίζε Χέρμανσεν η αφορμή για να αναμετρηθεί ξανά με τον σίριαλ κίλερ αλλά και με τις ενοχές του;

Στη «Μάγισσα», η Καμίλα Λακμπεργκ συνεχίζει να χρησιμοποιεί ως περιβάλλοντα χώρο τη Φιελμπάκα και αναγκάζει την ηρωίδα της, τη συγγραφέα Ερίκα, αλλά και τον αστυνόμο Πάτρικ, να ερευνήσει την εξαφάνιση της τετράχρονης Νία. Μία υπόθεση από το παρελθόν με πολλές ομοιότητες και τραγική κατάληξη δημιουργεί ακόμα περισσότερη ανάγκη να βρεθεί άμεσα το νεαρό κορίτσι…

Η Gillian Flyn, μας αποδεικνύει ότι τα ιλιγγιώδη αστυνομικά μυθιστορήματα δεν εξαντλούνται στα ημισκότεινα φιορδ. Το ψυχολογικό θρίλερ της, Αιχμηρά Αντικείμενα, γνώρισε τεράστια επιτυχία παγκοσμίως και φέτος είναι το τηλεοπτικό γεγονός του καλοκαιριού, αφού έκανε μόλις την πρεμιέρα του ως τηλεοπτική σειρά στο HBO, με πρωταγωνίστρια την πέντε φορές υποψήφια για Όσκαρ, Amy Adams. Στο βιβλίο, η Καμίλ Πρίκερ είναι δημοσιογράφος και καλείται να επιστρέψει στη γενέτειρα της για να καλύψει δημοσιογραφικά την εξιχνίαση των φόνων δύο νεαρών κοριτσιών. Η επανασύνδεση με την αποξενωμένη οικογένεια της αλλά και η τροπή που παίρνουν οι αστυνομικές έρευνες, θα ξυπνήσει τις μνήμες της οικογενειακής τραγωδίας.

Για όσους προτιμούν τις βιογραφίες, το «Πέρα από την Αφρική» της Κάρεν Μπλίξεν, καταγράφει την εμπειρία της στη Βρετανική Ανατολική Αφρική, λίγο πριν το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η δανέζα συγγραφέας κατόρθωσε να δώσει ένα παραστατικό πορτρέτο ενός χαμένου παραδείσου, πέρα από τις αποικιοκρατικές και ρατσιστικές αντιλήψεις της εποχής.


Φυσικά, η συλλογή δεν υστερεί στην ελληνική πεζογραφία, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων το μυθιστόρημα «Κύματα του Βοσπόρου» της Μαίρης Μαγουλά. Στην Κωνσταντινούπολη των μέσων του 20ου αιώνα, μία νεαρή κοπέλα αποφασίζει να κρατήσει το εξώγαμο αγόρι της, τον Ευάγγελο, και να του δώσει έναν καινούργιο πατέρα. Όταν ο Ευάγγελος αποκτήσει δική του οικογένεια θα αναζητήσει την αλήθεια. Παράλληλα, οι ζωές άλλων κατοίκων της πόλης, χαράζουν την πορεία τους στο χρόνο και καταγράφουν συνολικά την εικόνα της εποχής.

Φέτος το καλοκαίρι, στο πλαίσιο του Μαραθώνιου Ανάγνωσης Pocket, όσοι διαβάσουν πέντε pocket βιβλία, θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μία μοναδική τριήμερη κρουαζιέρα δύο ατόμων, σε ειδυλλιακούς προορισμούς του Αιγαίου αλλά και άλλα πλούσια δώρα. Εάν ακόμα δεν έχεις ξεκινήσει το διάβασμα, όμως, μην αγχώνεσαι! Τώρα μπορείς να κερδίσεις ένα βιβλίο της σειράς, από το αθηνόραμα club.

Τα μέλη του αθηνόραμα club έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν ένα από τα βιβλία της σειράς "Μεταίχμιο Pocket" συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα. Θα κληρωθούν πέντε νικητές και ο καθένας θα κερδίσει ένα αντίτυπο. Δυνατότητα συμμετοχής μέχρι και την Τετάρτη 18/07. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά ή με email.

Οι νικητές είναι οι παρακάτω:

Παπαπετροπούλου Καλλιόπη
Σουρλή Ειρήνη
Ντελής Ιωάννης
Χαραλαμπίδης Γιώργος
Γκελντή Παρασκευή - Άννα